CONCERT SOLIDARI A PUIGCERDÀ PER AJUDAR ELS REFUGIATS D’UCRAÏNA

L’entitat Cerdanya Acull ha organitzat aquest diumenge al vespre un concert solidari amb els refugiats ucraïnesos al Museu Cerdà de Puigcerdà, que ha omplert pràcticament totes les localitats. Entre els assistents hi havia les persones desplaçades d’Ucraïna que han arribat les darreres setmanes a la comarca, així com els voluntaris que les han acollit a casa seva.
El concert ha comptat amb un reportori de luxe gràcies a la interpretació del director d’orquestra rus Gerassim Voronkov i la violinista ucraïnesa Ala Voronkova, dos músics de reconeixement internacional establerts a Barcelona i amb vincles amb l’Alta Cerdanya. Va ser a partir d’aquest fet que Aleix Martín, músic i veí de Sallagosa, va tirar endavant la iniciativa perquè fessin aquesta actuació de la mà de Cerdanya Acull.
En total s’han venut 80 entrades, la meitat sense reserva prèvia, i els diners recollits es destinaran a ajudar aquests 63 ciutadans ucraïnesos que han trobat refugi a Cerdanya.

En el concert també hi han tocat el propi Martín, Joël Sabaté i Nicolas Licciardi, i ha comptat amb la participació d’alguns joves ucraïnesos, que han mostrat el seu talent posant veu a melodies del seu país.

També hi ha hagut espai per escoltar testimonis de primera mà dels refugiats, que han expressat el seu agraïment dient que a la comarca han trobat vida davant la mort que han deixat enrere. L’acte ha tingut un final emotiu quan tot el col·lectiu d’ucraïnesos ha pujat dalt de l’escenari per entonar una cançó.
Aquesta ha estat una de les diverses accions solidàries que l’associació Cerdanya Acull ha realitzat aquests dies de Setmana Santa, després de fer una recollida d’aliments, una xocolatada, un tast de vins i un mercat de segona mà.

Parlen al vídeo:
LOURDES FUENTES, IMPULSORA CERDANYA ACULL
OLGA BELENKO, SUPORT COMUNICATIU DELS REFUGIATS UCRAÏNESOS A CERDANYA