DEMANEN QUE ELS AJUTS LEADER FACILITIN ARRELAR JOVENT AL TERRITORI

La desena de ciutadans que ha participat en el primer acte públic, per definir els nous eixos estratègics dels ajuts Leader, demanen millorar les condicions laborals en el sector primari per assegurar el relleu generacional.

La primera sessió oberta a la ciutadania, per definir els nous eixos prioritaris en els ajuts Leader a l’Alt Urgell i la Cerdanya pels anys 2023-2027, ha posat sobre la taula la necessitat de fer un canvi de visió radical. Demanen que les subvencions serveixin per millorar les condicions laborals del sector primari i que, d’aquesta manera, s’asseguri el relleu generacional i els joves s’arrelin al territori. 

La desena de participants, que han assistit a l’acte, han destacat necessitats com: fomentar la cultura, crear formacions especialitzades per a professions del territori o fomentar les energies renovables. Totes les propostes amb l’objectiu que les comarques siguin més atractives perquè els joves s’hi vulguin establir. 

El següent acte públic, per definir els nous eixos prioritaris dels ajuts Leader, tindrà lloc dilluns vinent, 10 d’octubre, a les 18h de la tarda, a la sala de plens del Consell Comarcal de Cerdanya, a Puigcerdà. 

Parlen al vídeo: MARTÍ RIERA, PRESIDENT CONSELL COMARCAL ALT URGELL