DIVERSOS AJUNTAMENTS DE CERDANYA ADVERTEIXEN DIFICULTATS PER CONTRACTAR SOCORRISTES

L’elevat preu del lloguer i la manca d’oferta formativa sobre socorrisme a Cerdanya són dos dels elements que alguns dels Ajuntaments de la comarca que han tingut dificultats per a contractar socorristes per a les seves piscines.

A l’hora de refrescar-se durant la temporada estival a Cerdanya, s’acudeix als rius i piscines del territori. Els responsables d’algunes d’aquestes últimes instal·lacions aquàtiques, però, han advertit dificultats a l’hora de contractar socorristes. L’Ajuntament d’Alp i el de Bellver de Cerdanya són dos dels consistoris que han tingut dificultats aquest estiu per a la contractació de professionals del salvament-

Fins ara, molts dels professionals del salvament de les piscines ceretanes eren nascuts fora de la comarca, però amb la pujada del preu dels lloguers no han considerat venir a treballar a Cerdanya.

Tot i que finalment ambdós Ajuntaments han pogut complir amb l’equip necessari per  a l’obertura de les instal·lacions, consideren que per tal de prevenir que es repeteixi aquesta situació s’hauria d’impulsar un cicle formatiu de socorrisme a Cerdanya.

Actualment a Cerdanya hi ha set instal·lacions públiques amb piscina que es troben als municipis de Montellà i Martinet, Bellver, Ger, Alp, Bolvir, Puigcerdà i Llívia. 

Parlen al vídeo:

MIREIA SOLER, TÈCNICA D’ESPORTS DE L’AJUNTAMENT DE BELLVER DE CERDANYA

IGOR ROIG, REGIDOR D’ESPORTS DE L’AJUNTAMENT D’ALP