‘DONEM VIDA AL BOSC’ PRESENTA 28 ACTUACIONS URGENTS A L’ALT URGELL

El projecte ‘Donem vida al bosc’, de la Fundació Integra Pirineus, defineix 28 actuacions urgents, de diferents tipologies, a l’Alt Urgell per prevenir incendis forestals o reduir-ne la propagació d’aquests.

Integra Pirineus presenta a les institucions el catàleg final del projecte ‘Donem vida al bosc’, la iniciativa del Matchfunding Arrela’t, que ara veu els seus fruits amb aquest llistat de vint-i-vuit actuacions urgents als boscos de l’Alt Urgell, que necessiten una inversió de més d’un milió d’euros.

El catàleg contempla diferents tipus d’actuacions: per reduir el combustible forestal, per obrir zones sense vegetació que actuïn de tallafocs, per crear àrees de seguretat pels cossos d’extinció d’incendis i per retirar vegetació del temporal Gloria que es troba a la superfície dels boscos. Totes elles amb el mateix objectiu, prevenir incendis forestals.

L’entitat ha començat a treballar amb la Fundació Ship2B, per fer un pas més en el catàleg i afegir-hi termes de CO2. A finals d’any finalitzaria el projecte i posteriorment es presentarà a empreses del territori.
Properament la Fundació presentarà la campanya ‘S.O.S. Foc al bosc’, realitzada amb una aportació de Caixabank.

Parlen al vídeo:

URGELL ESCRIBÀ, DIRECTORA FUNDACIÓ INTEGRA PIRINEUS

JUAN ANTONIO ARÉVALO, CAP PRODUCCIÓ FUNDACIÓ INTEGRA PIRINEUS