LA CUP PRESENTA AL·LEGACIONS ALS PROJECTES DE CENTRALS SOLARS AL PALLARS JUSSÀ

La CUP presenta al·legacions als macroprojectes de centrals soles al Pallars Jussà i demana al Consell Comarcal que faci un estudi d’espais alterats on es podria implementar plaques fotovoltaiques.

La CUP ha presentat al·legacions als macroprojectes de centrals solars que es troben en fase d’exposició pública, a la comarca del Pallars Jussà. D’aquesta manera, el partit polític, es suma a les accions realitzades des de les plataformes Salvem lo Pallars i la Plataforma unitària contra l’Autopista Elèctrica.
Les al·legacions de la Candidatura d’Unitat Popular fan referència a la sol·licitud d’autorització administrativa prèvia i de construcció, a l’autorització del projecte d’actuació específica d’interès públic i a l’avaluació d’impacte ambiental de 3 plantes solars fotovoltaiques diferents: la de Les Alzineres, la de Costa Gran i la de Neret. Totes elles ubicades en sòl no urbanitzable dins el municipi d’Isona i Conca Dellà.
Des de la CUP responsabilitzen els partits de Govern i als polítics locals de les modificacions legals que permeten la tramitació d’aquests projectes sense respectar els usos dels terrenys ni fer una planificació territorial.
La CUP proposa un model d’implantació d’energies renovables descentralitzat i proper a les zones de major consum, i demana al Consell Comarcal del Pallars Jussà que faci un informe d’espais alterats a la comarca on es podria fer la instal·lació de plaques fotovoltaiques, com la via del tren o polígons en desús.