EL BAIX CABAL DEL SEGRE ENTRE LA SEU I ALÀS OBLIGA A REALITZAR UN RESCAT DE FAUNA PISCÍCOLA

El primer rescat de fauna piscícola de l’estiu s’ha realitzat aquest dimarts, entre la Seu d’Urgell i Alàs, pel baix nivell de cabal del riu. Durant l’estiu els Agents Rurals han aixecat cinc actes per incompliment de concessions d’aigua entre Alt Urgell i Cerdanya.

El baix nivell del cabal del riu entre la Seu d’Urgell i el Pont d’Alàs ha obligat a realitzar la primera actuació de rescat de fauna piscícola de l’estiu, en zona d’alta muntanya. La captació dels peixos es fa amb un equip de pesca elèctrica, que realitza petites descarregues per recollir-los amb el salabre i posar-los en dipòsits amb sistema d’oxigenació permanent. 

Durant l’estiu els Agents Rurals han realitzat una vintena d’inspeccions entre la capital alt urgellenca i Puigcerdà. En total s’han aixecat cinc actes per superar el cabal establert en la concessió d’aigua, entre aquestes una central hidroelèctrica. Juntament amb l’Agència Catalana de l’Aigua s’estan estudiant dues captacions de les quals no s’han trobat els titulars.

Des del cos recorden que és habitual que el riu Segre pateixi episodis d’estrès hídric a l’estiu, deguts a l’augment de l’aigua pel reg, que es suma a les captacions hidroelèctriques. 

L’actuació d’aquest dimarts ha finalitzat amb l’alliberament dels peixos al Pont d’Alàs. L’acció ha estat realitzada pel Servei de Pesca Continental, del Departament d’Acció Climàtica; en col·laboració amb entitats com Forestal Catalana, l’Agència Catalana de l’Aigua, Agents Rurals i altres serveis del Departament.

Parlen al vídeo: 

CAROLINA RAMOS, FORESTAL CATALANA DEL DEPARTAMENT D’ACCIÓ CLIMÀTICA

JOSEP PUJOL, CAP D’ÀREA BÀSICA DELS AGENTS RURAL A CERDANYA