EL BARRANC DE FONT FREDA ESQUERDA ALGUNS EDIFICIS DE SALÀS DE PALLARS

Salàs de Pallars té als peus el barranc de Font Freda, que el 2019 ja va començar a mostrar indicis d’inestabilitat. Els darrers dies el barranc ha patit nous moviments de terra i això ha provocat esquerdes a diversos edificis del poble. Geòlegs de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya recomanen que es faci una actuació d’urgència.

Salàs de Pallars té als peus el barranc de Font Freda. El sòl dels seus edificis es fonamenta, en part, sobre ell. El 2019 va començar a mostrar indicis d’inestabilitat i geòlegs de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya van aconsellar controlar la seva evolució.  

Els darrers dies el barranc ha patit nous moviments de terra i això ha provocat esquerdes a diversos edificis del poble. Els tècnics de l’ICGC recomanen que, aquest cop, es faci una actuació d’urgència. L’alcalde de Salàs, Jaume Solé, assegura que la seva prioritat ara és redactar el projecte i demanar finançament per a poder estabilitzar la zona. Confia en el suport de la Diputació de Lleida i el Govern de la Generalitat, que ja es van comprometre a buscar una solució conjuntament.