EL CAUC DEFINEIX LES NOVES LÍNIES ESTRATÈGIQUES FINS EL 2027

Una vegada finalitzat el procés participatiu el Consorci Gal Alt Urgell Cerdanya ha definit els nous eixos estratègics fins el 2027. D’aquesta manera es prioritzarà l’arrelament en entorns rurals, la innovació, la transició energètica i l’economia rural.

L’arrelament en entorns rurals, la innovació, la transició energètica i l’economia rural seran els quatre eixos, que el Consorci GAL Alt Urgell Cerdanya, prioritzarà per a l’atorgament d’ajudes, entre el 2023 i el 2027, dins el programa Leader. Els projectes estratègics i de cooperació, gestionats pel Consorci, també seguiran aquestes finalitats. 

Els objectius seran facilitar la fixació, tant de població local, com de nouvinguts; promoure formes de treball alternatives, que donin resposta a necessitats territorials; afavorir accions que ajudin a mitigar el canvi climàtic i potenciar l’economia de proximitat. 

L’estratègia per als pròxims cinc anys s’ha definit durant els darrers mesos del 2022, a través d’un procés participatiu. 

El procés també ha tingut en compte els reptes sorgits en l’Agenda Rural 2030, impulsada per la Generalitat de Catalunya. 

Parlen al vídeo: MIREIA FONT, GERENT CONSORCI GAL ALT URGELL CERDANYA