EL CONSELL D’ALCALDES DE L’ALT URGELL PREN UN NOU ENFOCAMENT

El Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell pren un nou enfocament amb la voluntat de vincular el dia a dia del Consell Comarcal, amb aquest òrgan, per donar-li un caràcter consultiu abans del ple.

El Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell comença el 2024 amb un nou enfocament amb l’objectiu d’incrementar-ne la vinculació al dia a dia del Consell Comarcal. La voluntat és que l’òrgan tingui un caràcter consultiu. Per aquest motiu la celebració d’aquest es farà, cada dos mesos, entre la comissió informativa i el ple del Consell Comarcal.

Durant la reunió s’han explicat els projectes per a la subvenció del Pla de Camins pel 2024. També s’ha plantejat la dissolució del Consorci Alt Urgell Gestió Medi Ambient. Actualment la corporació només gestiona el refugi d’animals. 

La proposta de l’ens comarcal és que els ajuntaments, que són els que en tenen la competència, deleguin en el Consell Comarcal aquest servei. L’objectiu és que la instal·lació pugui accedir a més ajudes. 

JOSEFINA LLADÓS, PRESIDENTA DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT URGELL

El Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell, celebrat a Cabó, també ha donat ple suport a les reivindicacions de pagesos i ramaders, com a sector essencial per a la comarca. 

Parlen al vídeo:  JOSEFINA LLADÓS, PRESIDENTA DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT URGELL