EL GOVERN ESPANYOL ESTUDIARÀ SI CAL UNA VARIANT ENTRE ADRALL I LA SEU D’URGELL

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha licitat un estudi informatiu per conèixer quina és la millor alternativa per millorar la seguretat a la N-260, l’Eix Pirinenc, entre Adrall i la Seu d’Urgell.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha licitat el contracte de serveis per redactar l’estudi informatiu de condicionament i variants de traçat de la Nacional-260, l’Eix Pirinenc, en el tram entre Adrall i la Seu d’Urgell. El pressupost de licitació és d’1 milió d’euros. 

Tal com han explicat des del ministeri, l’Eix Pirinenc, en aquest tram suporta una elevada intensitat de trànsit, amb una mitjana diària de 15.000 vehicles i pics estacionals de fins a 22.000 al mes d’agost. Les característiques de la infraestructura, amb trams de travessia, ediciacions confrontants, accessos directes i interseccions, ha motivat la necessitat d’emprendre una millora de la carretera. 

L’objectiu de l’estudi informatiu serà definir i comparar diferents alternatives per millorar la N-260, ja sigui aprofitant el traçat actual amb el condicionament de la infraestructura existent o plantejant variants del traçat on calgui. 

L’estudi servirà de base a un expedient d’informació pública i a un tràmit d’avaluació d’impacte ambiental, per seleccionar l’alternativa més adequada.