EL GRUP DE RECERCA REP EL CERDÀ DE L'ANY 2021

El Grup de Recerca de Cerdanya ha rebut el premi al Cerdà de l’Any 2021. Així s’ha donat a conèixer en la cerimònia celebrada aquest diumenge a la tarda a Llívia. L’entitat, doncs, s’ha imposat als altres dos finalistes, el músic de Mussa Josep Lizandra i la treballadora social Mado Gaurene. De fet, és la tercera vegada que l'entitat arriba a ser finalista i, finalment, s'ha fet amb el reconeixement. El sistema d’elecció del guanyador ha estat el mateix dels últims anys: el 50% serà vot popular i l’altre 50% del jurat.
El Grup de Recerca de Cerdanya es va constituir l’any 2008 i, des d’aleshores ha realitzat una ingent tasca de dinamització social i cultural a la comarca, i també de difusió i de divulgació del seu patrimoni, tant des d’un àmbit més cultural com des del vessant científic. L’entitat ha estat presidida des del 2008 per Enric Quílez Castro i actualment compta amb més d’un centenar d’associats. El grup de Recerca ha agraït el reconeixement i ha avançat que seguirà treballant per la comarca.
El Cerdà de l'Any, impulsat per l'institut d'Estudis Ceretans, vol reconèixer la tasca d'alguna persona o entitat que treballa pel bé de la comarca. Al llarg d'aquests més de trenta anys, s'ha distingit els Bombers Voluntaris de Puigcerdà, Josep Antoni Hermida, l'activista Monique Guerrerro o els xicolaters de Palau.

L'acte ha comptat amb la presència d'autoritats locals i comarcals i un centenar de persones vingudes d'arreu de la Cerdanya. També hi ha hagut temps per a la música, la poesia, la dansa i els castells.