ELIMINAR EL COPAGAMENT DEL TRANSPORT ESCOLAR NO OBLIGATORI

En el marc de les reunions periòdiques entre els Consells Comarcals del Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Cerdanya, Alt Urgell i Alta Ribagorça, i el Conselh Generau d’Aran, les presidències i la sindicatura s’han reunit aquest dilluns a Puigcerdà, a la seu del Consell Comarcal de Cerdanya, per tractar els diversos afers d’interès comú que han estat treballant el darrer any i mig.
Un dels afers que s’ha tractat novament és el del transport escolar i el seu copagament respecte al transport escolar no obligatori. Fonts del departament d’Educació han transmès a les presidències dels consells comarcals que s’està treballant per solucionar aquesta qüestió que, en cas de no solucionar-se, facilitaria el despoblament en aquest territori. Recordem que els representants pirinencs havien demanat al departament d’Educació de la Generalitat que eliminés el cobrament del servei de transport als alumnes d’ensenyaments no obligatoris, cicles formatius i batxillerats, que vulguin usar les places lliures d’aquests transports, i que acostumen a ser l’únic servei públic de mobilitat existent.

Durant la reunió, també s'ha parlat de la nova llei de muntanya que treballa el govern de la Generalitat i l’estat de la candidatura dels JJOO d’hivern per a 2030, respecte a la qual confien que es pugui resoldre el conflicte actual amb l’Aragó. D’altra banda, també s’ha explicat que alguns dels consells comarcals representats treballen en un conveni col·lectiu per a compartir el servei de gossera comarcal i reduir així costos. Finalment, s’ha debatut sobre l’avantprojecte de llei de l’Estatut dels municipis rurals que impulsa el govern de la Generalitat de Catalunya, del què esperen poder tenir més informació per poder conèixer quin impacte pot tenir sobre el territori.