EL JUSSÀ DEBAT SOBRE ALTERNATIVES ALS MACROPROJECTES ENERGÈTICS

Figuerola d'Orcau ha acollit aquest cap de setmana la 1a Àgora Pallaresa, una jornada organitzada per la Plataforma unitària contra l'Autopista Elèctrica i Salvem lo Pallars per debatre sobre el model energètic del Jussà i plantejar alternatives davant dels projectes de grans línies elèctriques i parcs solars que s'estan impulsant a la comarca. L'objectiu principal de la jornada ha estat generar un espai de trobada entre la ciutadania per reflexionar i qüestionar l'impacte d'aquestes infraestructures sobre el territori.

Les jornades s'han dividit en diferents ponències a càrrec d'especialistes i activistes, que durant el dissabte han abordat qüestions com la mercantilització de les energies renovables o la necessitat de decréixer. El diumenge, mentrestant, s’han analitzat quines accions es poden dur a terme, tot destacant la importància de combinar les accions judicials amb les mobilitzacions al carrer.

La iniciativa també ha comptat amb una taula rodona amb col·lectius de defensa del territori de Catalunya, l’Aragó, Euskadi i França.

Parlen al vídeo: PACO VÉLEZ, MEMBRE DE LA PLATAFORMA UNITÀRIA CONTRA L’AUTOPISTA ELÈCTRICA