LES ADMINISTRACIONS APEL·LEN A LA UNITAT PER AFRONTAR ELS REPTES PIRINENCS

Les administracions participants en les Jornades per l’Excel·lència han apel·lat a la unitat per afrontar els reptes de futur del Pirineu. Uns reptes que han estat, justament, l’eix central de la desena edició del certamen, que s’ha celebrat un any més a Esterri d’Àneu. L’encarregada d’inaugurar-lo, divendres, va ser la consellera de Territori, Ester Capella, que va assenyalar diversos reptes del Pirineu i accions en què treballa la Generalitat.

A les Jornades s’hi ha abordat qüestions com ara la retenció del talent, el futur del sector primari, el paper dels centres educatius, els efectes del canvi climàtic o la identificació turística del Pirineu.

En l’àmbit polític, la ministra de Presidència d’Andorra, Conxita Marsol, ha destacat la importància de mantenir un diàleg permanent entre tots els territoris pirinencs, i la síndica d’Aran, Maria Vergés, ha defensat el concepte d’identitat concèntrica, en el sentit d’afavorir la unió d’acció dels territoris de muntanya a partir de la diversitat i del respecte a la singularitat de cada zona.

Parlen al vídeo:

ESTER CAPELLA, CONSELLERA DE TERRITORI

JULI ALEGRE, CAP DE PROMOCIÓ I MÀRQUETING DE LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA