LA NOVA CANDIDATURA OLÍMPICA EN SOLITARI INCORPORA EL PALLARS SOBIRÀ COM A NOVA SEU

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i la directora de l’Oficina Tècnica de la candidatura dels Jocs d’Hivern, Mònica Bosch, han donat a conèixer aquest dijous a la tarda els detalls de la candidatura catalana de cara als Jocs Olímpics d’Hivern.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i la directora de l’Oficina Tècnica de la candidatura dels Jocs d’Hivern, Mònica Bosch, han donat a conèixer aquest dijous a la tarda els detalls de la candidatura catalana de cara als Jocs Olímpics d’Hivern. Ho han fet després de reunir-se amb la Taula territorial del projecte de candidatura.
Una de les principals novetats de la candidatura estrictament catalana, és a dir sense l’Aragó, és que Espot, al Pallars Sobirà, passa a ser seu d’algunes proves, mentre que amb la candidatura conjunta, el Pallars no n’acollia cap. Altres novetats és que algunes de les proves de gel es farien a Gavà i Badalona, a banda de a Barcelona. La resta de proves al Pirineu es mantindrien a La Molina, Masella, Boí Taüll i Baqueira Beret. La proposta catalana incorpora Andorra com a col·laboradora en l’àmbit de l’allotjament, però no per realitzar-hi cap prova esportiva.
A la reunió hi ha assistit els alcaldes i alcaldesses dels municipis implicats en el projecte, els representants dels consells comarcals i, per primera vegada, hi ha pres part els presidents de les federacions catalana i espanyola d’esports d’hivern.
A banda de presentar-lo públicament, el Govern català també ha enviat al Comitè Olímpic Espanyol el seu projecte de candidatura.