ERC SERÀ MAJORITARI ALS CONSELLS DELS PALLARS, MENTRE QUE A LA RIBAGORÇA EMPATA AMB JUNTS

Esquerra republicana serà majoritari als consells comarcal dels dos Pallars, mentre que a la Ribagorça, la formació republicana empata amb la de Junts.

En el cas dels de la Diputació de Lleida, Esquerra ha aconseguit revalidar els diputats dels partits judicials de Sort i Tremp, fins ara, en mans de Josep Ramon Fondevilla, alcalde de Soriguera, i de Marc Baró, alcalde de la Pobla de Segur. 

Pel que fa als consells comarcals, les Juntes Electorals de Zona encara no han fet oficials les composicions, però els càlculs fets pels partits afectats apunten que Esquerra serà majoritari als dos Pallars. Amb majoria absoluta al Sobirà i simple, al Jussà. A l’Alta Ribagorça, totes dues formacions empatarien en nombre de consellers.

Segons aquests càlculs, a l’Alta Ribagorça, Esquerra tindria 6 consellers comarcals, els mateixos que Junts, tot i que els republicans serien primers en nombre de vots. Pel que fa a la resta, 4 serien per Tothom, la formació independent que ha guanyat al Pont de Suert, i 3 pel PSC-Més per Vilaller.

Al Pallars Jussà la situació no varia en res respecte a aquest mandat. Esquerra conserva la majoria simple, amb 8 consellers, Junts en torna a tenir 6 i Compromís-PSC, 5.

I al Pallars Sobirà, Esquerra ostentarà la majoria absoluta, en pujar de 9 a 12 consellers, Junts cau de 8 a 4 i entren el PSC, amb un representant, així com les formacions locals Gent de Poble, de Sort, amb un conseller, i Som-hi Baix Pallars i Amont Vall de Cardós, que comparteixen un altre conseller.