BALDO FARRÉ GOVERNARÀ AMB MINORIA A SORT I IOLANDA FERRAN HO FARÀ AL PONT DE SUERT AMB PACTE AMB PSC

L’actual alcalde en funcions de Sort, Baldo Farré, revalidarà l’alcaldia i aquest dissabte serà investit i governarà amb minoria, mentre que el Pont de Suert tindrà una alcaldessa per primera vegada, Iolanda Ferran.

L’actual alcalde en funcions de Sort, Baldo Farré, revalidarà l’alcaldia i aquest dissabte serà investit. Serà possible gràcies als vots favorables dels cinc regidors que va obtenir a les eleccions la seva formació, Sumem, i a l’abstenció dels tres regidors de Gent de Poble, que tampoc presentaran candidat alternatiu.

Des de Gent de Poble han explicat, a través de les xarxes socials, que “complint la paraula donada, i tal com vam manifestar en campanya, deixarem governar la força més votada i ens quedarem a l’oposició”. Però demanen un canvi en la forma de governar i comissions de treball participatives. 

A l’Alta Ribagorça, tots els municipis seran governats per dones, després que Iolanda Ferran serà elegida aquest dissabte alcaldessa del Pont de Suert, que tindrà dona al càrrec per primera vegada. 

L’agrupació d’electors ‘Tothom’, va obtenir 5 regidors i comptarà amb el suport de l’únic regidor que va aconseguir el PSC, Miquel Solanes, i així sumen la majoria absoluta. L’acord de govern pels pròxims quatre anys inclou una regidora per al PSC, que s’acabarà de concretar amb el cartipàs municipal, i Junts i Esquerra passaran a l’oposició.