EL PALLARS SOBIRÀ ÉS UN BON INDRET PEL CULTIU DE PLANTES MEDICINALS I AROMÀTIQUES

El Pallars Sobirà és un bon indret per a la recol·lecció però també per al cultiu de plantes medicinals i aromàtiques i es una bona alternativa pel que fa a la diversificació econòmica del territori i la gestió forestal i de camps de conreu.

El Pallars Sobirà és un bon indret per a la recol·lecció però també per al cultiu de plantes medicinals i aromàtiques i és una bona alternativa pel que fa a la diversificació econòmica del territori i la gestió forestal i de camps de conreu. Així ho han explicat des del Centre de ciència i tecnologia forestal de Catalunya, en la jornada Economies de muntanya: producció de plantes medicinals i aromàtiques i altres bioproductes celebrada a Sort.

En la jornada s’ha presentat el projecte Biomarkets, nascut al Solsonès, que treballa per impulsar la bioeconomia en zones de muntanya a partir dels recursos naturals. S’han mostrat els diferents recursos que estaran a l’abast de tots els interessats, però també quines espècies són les adients pel tipus de clima de la zona. S’ha posat en valor que actualment ja hi ha algunes iniciatives al Pallars Sobirà, però s’ha destacat que una xarxa de productors pot arribar a subministrar molt producte i de qualitat.

Parlen al vídeo: EVA MORÉ, CENTRE DE CIÈNCIA I TECNOLOGIA FORESTAL DE CATALUNYA