S’ALLARGA LA CAMPANYA FORESTAL D’ENGUANY I ES REMARCA EL RISC D’NCENDI PER SEQUERA ACUMULADA

Aquest divendres s’ha establert al Parc de Bombers de Tremp l’helicòpter bombarder que donarà servei al territori durant la campanya forestal 2023. Precisament s’ha presentat l’operativa per la campanya en aquest parc de bombers i s’ha remarcat que enguany se’n va avançar el començament a 1 de juny i que s’allargarà fins al 30 de setembre.

Aquest divendres s’ha establert al Parc de Bombers de Tremp l’helicòpter bombarder que donarà servei al territori durant la campanya forestal 2023. Precisament s’ha presentat l’operativa per la campanya en aquest parc de bombers i s’ha remarcat que enguany se’n va avançar el començament a 1 de juny i que s’allargarà fins al 30 de setembre. Es preveu complicada per la sequera acumulada i la situació d’estrès dels boscos.

A dia d’avui ja ha entrat tot el personal de reforç de campanya i hi ha 35 mitjans aeris repartits pel territori català.

Es demana la col·laboració de la població en la prevenció d’incendis i també es destaca el paper que fan en aquest sentit la ramaderia i la pagesia. 

S’ha destacat que la població de les comarques de muntanya està molt sensibilitzada i segueixen les recomanacions per evitar incendis.

Parlen al vídeo:

MIQUEL ARILLA, CAP DE L’ÀREA BÀSICA D’AGENTS RURALS DEL PALLARS JUSSÀ I SOBIRÀ

JORDI SOLÀ, CAP DE LA REGIÓ D’EMERGÈNCIES DE LLEIDA

JOSEP CASTELLS, DELEGAT DEL GOVERN A L’ALT PIRINEU I ARAN