EL LLIBRE 'FONT-ROMEU DESAPAREGUT' RECULL 180 FOTOGRAFIES ANTIGUES D'AQUEST NUCLI CERDÀ

Sandra Adam i Martí Solé han presentat aquest dijous a Puigcerdà el seu darrer llibre “Font-Romeu desaparegut”, de la col·lecció “Catalunya desapareguda”. El volum conté 180 fotografies en blanc i negre que recullen la història d'aquest nucli de l'Alta Cerdanya

La historiadora de l'art i professora Sandra Adam i l'estudiós local Martí Solé han presentat aquest dijous a Puigcerdà el seu darrer llibre “Font-Romeu desaparegut”, de la col·lecció “Catalunya desapareguda”. El volum conté 180 fotografies en blanc i negre que recullen la història d'aquest nucli de l'Alta Cerdanya, des del 1900 fins als anys seixanta. La religió, la salut i l'esport hi tenen un paper destacat.

Els autors han tingut a les seves mans un miler de fotografies, entre les quals n'hi ha del Gran Hotel, del casino, de l'esquí o d'un aplec de sardanes. Bona part d'aquestes imatges són postals de Solé, però també n'hi d'altres cedides per veïns i veïnes. A més, també hi ha fotografies de l'Arxiu Comarcal de Cerdanya, del Centre Excursionista de Catalunya o de l'Arxiu de Barcelona.

La presentació ha tingut lloc a la nova sala d'actes de la Biblioteca Comtat de Cerdanya de Puigcerdà i ha comptat amb la participació dels autors, de l'alcalde de la vila Albert Piñeira i d'André Marceau, antic bisbe de Perpinyà-Elna i bisbe emèrit de Niça.

El llibre, de l'Editorial Efadós, ja es pot trobar a les llibreries i punts de venda habituals i és una de les novetats editorials de Sant Jordi. Com hem dit, forma part de la col·lecció "Catalunya desapareguda" que ja compta amb gairebé 200 exemplars, alguns dels quals dedicats a Cerdanya. 

Parlen al vídeo:

SANDRA ADAM, COAUTORA

MARTÍ SOLÉ, COAUTOR