EL MENHIR DEL CANTÓ CONVERTIT EN PERSONATGE LITERARI

El menhir del Port del Cantó és una roca amb aparença humana que ha inspirat el nou conte de l’escriptor Pallarès Josep Colom. L’home encantat del Port del Cantó és un relat que beu de les llegendes que envolten l’estàtua i que s’han anat transmeten generació rere generació per transmissió oral.

Media dos metres i vetllava la línia divisòria entre el Pallars Sobirà i l’Alt Urgell. Estacat al Port del Cantó, era l’home encantat: un menhir de més de quatre-mil anys que va desaparèixer a mitjans del segle passat durant les obres de la carretera N-260. Fa gairebé set anys, en Josep Colom i altres veïns van promoure la seva recuperació, col·locant en el mateix punt un nou menhir.

Aquesta roca amb aparença humana ha inspirat el nou conte de l’escriptor Pallarès, L’home encantat del Port del Cantó. El relat beu de les llegendes que envolten l’estàtua i que s’han anat transmeten generació rere generació per transmissió oral.

Es tracta d’un conte de mida de butxaca editat per Xavier Ripoll, editorial Mai Tant, i il·lustrat per la Momo. Un projecte, doncs, 100% pallarès que es pot trobar a les llibreries de la regió.