EL PONT DE SUERT DEMANA REFORÇAR LES BEQUES UNIVERSITÀRIES DE L’ALT PIRINEU

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha tancat aquest dijous dos dies de visita als Pallars, l’Alta Ribagorça i l’Aran. Des del Pont de Suert, i a petició de l’alcalde del municipi, José Antonio Troguet, la consellera s’ha compromès a buscar fórmules per reforçar les beques universitàries que poden demanar els alumnes de les cinc comarques de l’Alt Pirineu, així com de l’Aran i el Solsonès.

La quantia de les beques varia en funció del nivell de renda de cada família, fins a un màxim de 2.000 euros per curs. Troguet, però, ha posat de manifest que “no és el mateix tenir un fill estudiant a Lleida o a Barcelona si ets del Pirineu que si ets de la mateixa ciutat”. 

Durant la visita a l’Aran ha confirmat que els propers quatre anys l’alumnat d’Aran i l’Alta Ribagorça seguirà fent les Proves d’Accés a la Universitat a Vielha. I a mantingut la porta oberta a la seu de les PAU a Tremp en properes edicions que es manté, almenys, per aquest any.

Pel que fa als estudis d’Infermeria que la UdL vol oferir al Pirineu, i que Tremp i la Seu d’Urgell volen acollir, Geis ha dit que “això no va de triar, va de sumar”. I ha remarcat que “el país necessita augmentar les places del grau d’Infermeria i el que estem fent des de la Generalitat és treballar per poder crear aquestes 600 places arreu del territori”.

Parlen al vídeo: 
GEMMA GEIS, CONSELLERA DE RECERCA I UNIVERSITATS
JOSE ANTONIO TROGUET, ALCALDE DEL PONT DE SUERT