EL PROGRAMA VETLLADORS DE TERRITORI COMENÇA AMB UNA CINQUANTENA D’INSCRITS

La cinquantena de persones inscrites en el programa ‘Vetlladors de territori’, dins el projecte Camina Pirineus a l’Alt Urgell, realitzen la primera formació, com a figures clau en la conservació de la xarxa de gairebé 1.000 quilòmetres de camins tradicionals.

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell organitza la primera formació per a la cinquantena de persones inscrites en el Programa de participació Vetlladors de territori, dins el projecte Camina Pirineus. La iniciativa té per objectiu afavorir la corresponsabilitat de la ciutadania amb el manteniment de la xarxa de senders de la comarca, ara que el projecte arriba a la fase final amb gairebé 1.000 quilòmetres senyalitzats. 

 La tasca dels vetlladors serà la de notificar les incidències que es detectin en els camins, tot i que també es busca la seva participació en la recuperació, petites tasques de manteniment i la senyalització. 

El projecte Camina Pirineus ha recuperar camins tradicionals que van quedar en desús i que antigament connectaven els pobles. La iniciativa vol posicionar l’Alt Urgell com un referent ecoturístic del Pirineu, amb el paisatge com a element central.  

Parlen al vídeo: 

JOSEFINA LLADÓS, PRESIDENTA DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT URGELL

JORDI TUTUSAUS, EXPERT EN CONSERVACIÓ I RECUPERACIÓ DE CAMINS TRADICIONALS