EL PROJECTE SOM RURALS, SOM DE MUNTANYA BUSCA TRANSFORMAR ELS SUPORTS SOCIALS

El projecte Som Rurals, Som de Muntanya desplegarà suports socials de proximitat, a una quarantena de persones en situació de vulnerabilitat, que veuen agreujada la situació d’aïllament pel fet de viure en un lloc rural.

El projecte Som Rurals, Som de Muntanya desplegarà suports socials de proximitat, amb l’objectiu de transformar el servei per a persones en situació de vulnerabilitat, que veuen agreujada la situació d’aïllament pel fet de viure en territoris rurals. La prova pilot, que tindrà una durada de tres anys, donarà servei a una quarantena de persones, en nou comarques de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran.

El projecte és impulsat per la Federació ALLEM, conjuntament amb set entitats, sòcies d’ALLEM, que executaran el programa en cada comarca. En el cas de l’Alt Urgell, on s’ha presentat la proposta, la Fundació Privada Integra Pirineus treballarà amb els serveis socials del Consell Comarcal i de les Àrees Bàsiques de Salut, per identificar les necessitats específiques de la zona.

Som Rurals, Som de Muntanya és finançat pels Fons Europeus Next Generation, a través del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 de l’Estat Espanyol i del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. 

Parlen al vídeo: 

ASSUMPTA FORTUNY, COORDINADORA DE LA FEDERACIÓ ALLEM

URGELL ESCRIBÀ, DIRECTORA D’INTEGRA PIRINEUS