EL PSC S’IMPOSA A LES CAPITALS DELS PALLARS I LA RIBAGORÇA

En les eleccions generals d’aquest diumenge, el PSC s’ha imposat a les capitals de les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça.

En les eleccions generals d’aquest diumenge, el PSC s’ha imposat a les capitals de les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça. Tot i que al conjunt del Pallars Sobirà, la força més votada ha estat Esquerra, a la capital, Sort, per molt poca diferència PSC s’ha imposat a Esquerra, mentre que Junts ha quedat tercera força i la participació ha caigut sis punts.

A Tremp, capital del Pallars Jussà, la participació s’ha quedat a poc més de 61 punts, també sis per sota que al novembre del 2019, i PSC s’ha endut una àmplia victòria, la segona força ha estat Junts, tot i que a força distància. Esquerra ha passat de primera a tercera força, i PP de sisena a quarta.

I pel que fa a la capital de l’Alta Ribagorça, el Pont de Suert, el PSC s’ha imposat com en les últimes generals, tot i que ho ha fet amb 13,7 punts més, i Esquerra, s’ha mantingut com a segona força malgrat caure 10 punts. En aquest cas, la participació també ha baixat respecte el 2019, però del 70,69% al 67,27%.

La senadora pallaresa de Junts, Mayte Rivero, no ha pogut revalidar l’escó, i l’aranès Amador Marquès, serà l’únic representant de l’Alt Pirineu i Aran a les corts espanyoles. Anava de número 2 a la llista del PSC a la circumscripció de Lleida, i la formació ha aconseguit, justament, dos diputats.