EL SEQUER DE PINYES DE BELLVER, L’ÚLTIM DE CATALUNYA I EUROPA

Bellver de Cerdanya compta amb el darrer Sequer de Pinyes de Catalunya i Europa, una relíquia industrial que conserva la maquinària original. Durant l’estiu, es pot visitar amb cita prèvia.

Al Museu del Bosc de Bellver de Cerdanya s’hi troba l’últim sequer de Pinyes de tot Catalunya i Europa, construït l’any 1953. El Sequer va tenir activitat durant mig segle, i se’n conserva l’edifici principal, que s’ubica damunt el Serrat de Cardils, a la carretera d’Ordèn  L’Ajuntament ceretà té la intenció de dinamitzar l’activitat del Museu i donar a conèixer el patrimoni industrial, que encara conserva la maquinària original. Tot i que actualment les instal·lacions del Sequer no s’utilitzen, l’any 2012 es van tornar a posar en marxa.

Principalment, el Sequer de Bellver el visiten particulars o grups d’escoles i  casals d’avis, però al tractar-se del darrer edifici de la seva mena al sud d’Europa ha despertat l’interès d’un públic més especialitzat.

Per visitar el Museu del Bosc i veure el Sequer cal demanar cita prèvia a l’oficina de turisme de Bellver. Durant els mesos de juliol i agost, les visites es fan els dimecres de 6 a 7 de la tarda.

Parlen al vídeo: GEMMA SEGARRA, AJUNTAMENT DE BELLVER