FINALITZA L’INTERCANVI CULTURAL ENTRE JOVES FINESOS I DEL PIRINEU CATALÀ

Arrel d’activitats lúdiques i culturals i una setmana de convivència a Montferrer, fins a 12 joves d’entre 13 i 17 anys de Finlàndia i 12 més del Pirineu català han gaudit d’un intercanvi cultural.

Fins a una dotzena de joves de Finlàndia d’entre 13 i 17 anys s’han trobat amb 12 nois i noies del Pirineu en el marc d’un intercanvi cultural que tenia per objectiu impulsar la participació juvenil. La iniciativa, fomentada per les Oficines Joves del Pirineu i finançada pel programa Erasmus+ de la UE, s’ha dut a terme al llarg de la setmana passada a Montferrer a través d’activitats lúdiques i culturals.

En aquest sentit, arrel dels jocs i la convivència els 24 participants han descobert les similituds i diferències entre les seves cultures. 

Bé, tots som adolescents pel que tenim bastantes coses en comú. Però hi ha hagut diferències culturals com en el nivell de parlar, el to, és una gran diferència

Com que l’intercanvi s’ha fet en anglès, la barrera lingüística també ha estat un obstacle a superar.

El projecte té una intenció de continuïtat i de retorn. De moment, l’estiu vinent, els participants d’enguany marxaran a Finlàndia durant una setmana.

Parlen al vídeo: 

ÍNGRID COLILLES, TÈCNICA DE L’OFICINA JOVE DE L’ALT URGELL

PEPINA HEIKILA, PARTICIPANT FINESA : (En anglès) 

GERARD BAENA, PARTICIPANT CATALÀ