LA GENERALITAT EXIGEIX QUE ES SIGNI IMMEDIATAMENT L’ACORD PER LIDERAR ACTUACIONS A LA N-260

La consellera de Territori, Ester Capella, assegura que el conveni amb el govern espanyol, per a dur a terme actuacions a l’Eix Pirinenc, s’ha treballat prèviament i es podria signar immediatament si hi ha voluntat política.

La Generalitat de Catalunya exigeix al govern espanyol es formalitzi de manera immediata l’acord entre les dues institucions, que ha de permetre que el govern català lideri l’execució d’intervencions a la Nacional 260. Així ho ha demanat la consellera de Territori, Ester Capella, des de Soriguera, on ha explicat que el conveni s’ha treballat prèviament i ja està redactat. 

Tot i que encara no s’han concretat actuacions, la Generalitat assegura que es centraran en les comarques del Pirineu, amb l’objectiu de millorar la seguretat, l’accessibilitat, la comoditat i la funcionalitat, en la carretera que comunica les diferents comarques. Les obres han de servir per millorar la cohesió territorial i revertir el despoblament. El govern ha assegurat que el projecte ja es treballa des de la part tècnica. 

Aquesta setmana passada la Generalitat va signar un protocol amb el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana per rebre 260 milions d’euros, que es destinaran a l’Eix Pirinenc. 

Parlen al vídeo: ESTER CAPELLA, CONSELLERA DE TERRITORI DE LA GENERALITAT