LA POBLATANA ESTER CAPELLA ASSUMEIX LA CONSELLERIA DE TERRITORI

La poblatana Ester Capella ha rellevat aquest dilluns a Juli Fernàndez al capdavant de la conselleria de Territori. Una remodelació de govern que també ha afectat a les carteres d’Acció Climàtica i d’Educació.

La poblatana Ester Capella ha rellevat aquest dilluns a Juli Fernàndez al capdavant de la conselleria de Territori. Una remodelació de govern que també ha afectat a les carteres d’Acció Climàtica i d’Educació. Fernàndez va accedir al càrrec l’octubre del 2022, arran de la sortida de Junts del Govern. I Capella, per la seva banda, era actualment la delegada del Govern a Madrid, tot i que ja havia estat consellera de Justícia. 

En el traspàs, Fernàndez ha regalat a Capella una maqueta d’un tren.

Pel que fa a Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà ha estat substituïda per David Mascort, actual secretari General d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació del mateix departament. Jordà tornarà al Congrés dels Diputats, ara com a número 2 de la llista d’Esquerra a Barcelona, fent tàndem amb Gabriel Rufián.

Finalment, a Educació, Anna Simó, ha rellevat al fins ara conseller, Josep Gonzàlez-Cambray. 

Amb la designació de Capella, doncs, l’Alt Pirineu i Aran recupera presència al consell executiu.

El president Pere Aragonès ha destacat, en el cas de Capella, l’experiència que ha guanyat com a delegada del Govern a Madrid, ja que “Territori és un àmbit molt necessari per afrontar diferents negociacions amb l’Estat amb expertesa, i ella pot contribuir-hi amb aquest bagatge”. 

Parlen al vídeo:

JULI FERNÀNDEZ CONSELLER DE TERRITORI SORTINT

ESTER CAPELLA, CONSELLER DE TERRITORI ENTRANT