LA NOVA LÍNIA D’AJUTS D’ACCIÓ EXTERIOR ÉS UNA OPORTUNITAT PELS MUNICIPIS AGERMANATS DEL PIRINEU

Des del departament d’Acció Exterior s’ha impulsat una línia de subvencions per a municipis amb la idea de potenciar les activitats i actuacions en matèria d’externalització del territori. Precisament molts nuclis del Pirineu estan agermanats amb pobles d’altres països, i això és una oportunitat per desenvolupar activitats conjuntes.

Des del departament d’Acció Exterior s’ha impulsat una línia de subvencions per a municipis amb la idea de potenciar les activitats i actuacions en matèria d’externalització del territori. Es tracta d’unes ajudes amb una dotació total d’un milió d’euros amb cobertura gairebé del 100% del cost de l’activitat.
En aquesta primera ocasió hi ha temps fins al 12 de setembre per presentar projectes i s’han d’executar abans de final d’any, però la idea es treure-la anualment a principis d’any i augmentar-ne la dotació.
Precisament molts nuclis del Pirineu estan agermanats amb pobles d’altres països, i això és una oportunitat per desenvolupar activitats conjuntes.

La línia d’ajuts va acompanyada d’un catàleg més ampli de serveis del departament per tal d’ajudar als municipis de Catalunya a planificar els projectes per internacionalitzar-se.

Parlen al vídeo:  VICTÒRIA ALZINA, CONSELLERA D’ACCIÓ EXTERIOR