ES PRESENTEN 96 CANDIDATURES ALS PALLARS I LA RIBAGORÇA

Aquest dimecres han sortit publicades les candidatures per a les eleccions municipals del 28 de maig. Junts i Esquerra són les dues formacions que han presentat més llistes a l’Alt Pirineu concretament 59 llistes cadascuna. La tercera formació que n’ha presentat més són el PSC i les seves marques electorals associades, amb 42.

Aquest dimecres han sortit publicades les candidatures per a les eleccions municipals del 28 de maig. Junts i Esquerra són les dues formacions que han presentat més llistes a l’Alt Pirineu concretament 59 llistes cadascuna.

La tercera formació que n’ha presentat més són el PSC i les seves marques electorals associades, amb 42. 

Pel que fa a les comarques pallareses i l’Alta Ribagorça, Esquerra Republicana presenta llista a tots els municipis del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça, mentre que Junts no fa el ple per 4 municipis. PSC, per la seva banda, compta amb candidatura a tota l’Alta Ribagorça i en 11 municipis del Pallars Jussà. Al Pallars Sobirà ha tancat 6 llistes. La CUP compta amb llista a Salàs de Pallars, el PP n’ha tancat 2 a la Ribagorça i 3 al Pallars Jussà, i Comuns només té llista a Tremp. Ara pacte local, lligat a PdeCat compta amb dos llistes al Jussà i Front Nacional ha fet llista a Llimiana. Pel que fa als independents, hi ha dos llistes a la Ribagorça, 3 al Sobirà i 2 al Jussà, de les quals una és a Torre de Capdella i està encapçalada per l’actual tinent d’alcalde d’Esquerra.

Destaquen les 7 llistes de Tremp, una xifra que supera per més del doble les del 2019 i amb llistes com Vox que mai abans s’hi havien presentat. En aquesta ocasió els Comuns també hi concorren i hi torna el Partit Popular que feia 2 legislatures que no es presentava. També hi ha llista d’Ara Pacte local que se sumen a les d’Esquerra, Junts i PSC.

La Pobla de Segur repeteix amb llistes dels 3 partits que actualment tenen representació al consistori i tant a Esquerra com a PSC amb el mateix cap de llista.

A Sort hi concorren 4 llistes, una de les quals és independent i està formada per veïns i veïnes dels pobles agregats, una altra és Sumem, integrada per Esquerra, Som Poble i Fem municipi, i les altres són Junts i PSC.

I al Pont de Suert hi haurà cinc llistes, tot i caure Comuns que fins ara tenia representació al consistori.