LA PLATAFORMA STOP JJOO DENUNCIA QUE ES SEGUEIX INVERTINT EN UNA POSSIBLE CANDIDATURA

Davant la nova convocatòria de subvencions de la Generalitat per assegurar la solvència de les estacions d’esquí alpí, la plataforma Stop JJOO demana que es deixi d’invertir diners públics en infraestructures privades, i es diversifiqui l’economia.

La plataforma Stop JJOO denuncia la nova convocatòria de subvencions, de la Generalitat de Catalunya, per assegurar la solvència de les estacions d’esquí alpí. Aquests ajuts es destinen a promoure la innovació tecnològica, contribuir a la creació de neu artificial, renovar remuntadors i maquinaria i rehabilitar edificis ja existents.

Donat que les estacions públiques ja es financen a través dels pressupostos i de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, la subvenció reparteix els diners entre les infraestructures de Baqueira-Beret, Masella i Port del Compte, de titularitat privada.  Enguany el Govern hi destinarà 1,5 milions d’euros.
El col·lectiu demana al Govern faci una planificació, a llarg termini, de les comarques de muntanya i deixi d’invertir en un model turístic obsolet, pel canvi climàtic.

Des de la plataforma Stop JJOO demanen que es duguin a terme accions per diversificar l’economia del Pirineu i reclamen que no es deixin de banda sector com la ramaderia o la petita industria.

Parlen al vídeo:

MARTA RAMIREZ, PORTAVEU PLATAFORMA STOP JJOO

BERNAT LAVAQUIOL, PORTAVEU PLATAFORMA STOP JJOO