EL TRIBUNAL SUPREM CONFIRMA LA SENTÈNCIA DE 5 ANYS DE PRESÓ AL PARE DE NADIA NEREA

La Sala Penal del Tribunal Suprem rebutja el recurs presentat per Fernando Blanco, el pare de Nadia Nerea, i confirma la sentència de 5 anys de presó per delicte continuat d’estafa agreujada.

La Sala Penal del Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de 5 anys de presó per delicte continuat d’estafa agreujada per Fernando Blanco, pare de Nadia Nerea, per aprofitar-se de la malaltia rara de la seva filla i enriquir-se amb 402.000 euros, de donatius rebuts per assumir els tractaments mèdics de la menor. D’aquesta manera doncs, el Tribunal rebutja el recurs presentat pel pare.

La mare, Margarita Garau, que també va ser condemnada pel mateix delicte a tres anys i mig de presó, no va presentar cap recurs al Suprem. 

La Sala considera que els fets provats en la sentència confirmada, detallen els freqüents i importants reintegraments en els comptes bancaris per pagar despeses privades dels acusats. Es manté el decomís dels bens intervinguts als acusats. 

Respecte les al·legacions sobre responsabilitats civils, la sentència recorda que està en tràmit un altre recurs de cassació per resoldre qüestions relatives als pronunciament civils. El Tribunal Superior de Justícia va ordenar a l’Audiència de Lleida que individualitzés en la sentencia la llista dels perjudicats amb els imports de les donacions que han de ser retribuïdes.