EL TÚNEL DE TRESPONTS PODRIA ESTAR TANCAT DURANT SETMANES PER REPARAR EL VENTILADOR

El motor d’un ventilador al túnel de Tresponts s’ha despenjat i la reparació podria provocar que el trànsit es desviï per la carretera antiga durant unes setmanes. Les tasques de manteniment també revisaran els altres set ventiladors perquè no es repeteixi la situació.

El túnel de Tresponts, a l’Alt Urgell, continua tancat després que aquest dimecres es despengés el motor d’un dels vuits ventiladors que hi ha. Tot i que no va arribar a caure a la calçada, es va decidir tallar el trànsit a l’interior de la infraestructura i desviar-lo per la carretera antiga, per qüestions de seguretat.
Des del departament de Territori han explicat que, l’empresa fabricant del ventilador ja se l’ha emportat per revisar-lo i esbrinar les causes de la incidència. El túnel seguirà tancat temporalment perquè està dimensionat per a vuit ventiladors i actualment només n’hi ha set en funcionament. En breu començaran verificacions per saber si amb els aparells disponibles es podria reobrir la infraestructura.
Territori ha exigit un informe per saber les causes de l’incident i a partir d’aquí es farà una estimació de quan es podria reobrir el túnel. Tot i això, des del departament han detallat a aquest mitjà, que si s’hagués de reparar el ventilador, com ha estat el cas, es podria trigar setmanes a restablir el trànsit a l’interior.
La infraestructura, que ha suposat una inversió de més de 35 milions d’euros, va entrar en funcionament el desembre de 2021 i des d’aleshores ja ha estat tancada diverses vegades per tasques de manteniment. El túnel permet evitar un tram perillós de la C-14, al seu pas pel congost de Tresponts, on hi eren freqüents els despreniments de roques.