ELABOREN UNA GUIA PIONERA PER DISSENYAR ITINERARIS ACCESSIBLES EN EL MEDI NATURAL

El manual s’ha presentat aquest divendres a la Seu d’Urgell i és pioner perquè fins ara no hi havia cap material divulgatiu d’aquest tipus centrat en entorns rurals.

L’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i l’associació ASPID han elaborat conjuntament una guia per dissenyar itineraris accessibles en el medi natural. El manual, que han presentat aquest divendres al Parc del Segre de la Seu d’Urgell, exposa criteris, mesures i bones pràctiques que ha de tenir qualsevol recorregut perquè hi pugui accedir tothom amb autonomia.

La iniciativa va sorgir d’aquesta entitat que treballa amb persones amb discapacitat física al veure que, més enllà del marc legal, no hi havia cap guia d’aquest tipus centrada en entorns rurals.

La publicació va destinada sobretot a administracions públiques com ajuntaments, consells comarcals o gestors d’espais naturals, ja sigui perquè impulsin millores en l’accessibilitat dels espais o perquè tinguin en compte aquesta perspectiva a l’hora de fer actuacions.

Però més enllà dels responsables tècnics i polítics, la guia vol servir també per promoure més formació en aquest àmbit i sensibilitzar el conjunt de la ciutadania.

L’acte de presentació ha comptat amb una passejada pel camí del Segre entre la Seu i Alàs, on els participants han pogut contrastar sobre el terreny el contingut de la guia.