ELS ESCUDELLERS, PROTAGONISTES DE L’INICI DE LA FESTA MAJOR DE TREMP

Tret de sortida a la festa major de Tremp amb un pregó molt multitudinari. Els escudellers i escudelleres de Tremp celebren el quarantè aniversari i se’ls ha volgut homenatjar.

Tret de sortida a la festa major de Tremp amb un pregó molt multitudinari. Enguany no ha pujat al balcó de l’Ajuntament un pregoner o pregonera, sinó que prop d’una trentena de persones han estat encarregades de posar veu a l’inici de la festa major. Els escudellers i escudelleres de Tremp celebren el quarantè aniversari i se’ls ha volgut homenatjar.

El pregó ha estat seguit per centenars de trempolines i trempolins des de la plaça de la Creu i s’ha vestit els gegants del poble amb el davantal oficial dels escudellers. A dos veus, des de dalt del balcó han recreat l’elaboració de l’escudella i han explicat anècdotes sobre els seus inicis. També s’ha fet una crida a les noves generacions a seguir amb la tradició.

L’escudella és l’acte central de les activitats del dimarts de carnaval a Tremp i s’han arribat a servir 700 racions en un vespre. Hores abans els calders ja bullen a la plaça, ara a la Catalunya, als inicis al que havia estat la placeta de les Carnisseries al costat de l’església, i l’olor d’escudella de Carnaval és la millor crida per als comensals.

Parlen al vídeo:

MARIA PILAR CASES, ALCALDESSA DE TREMP

LAIA FIGUERA, ESCUDELLERA