ELS HORARIS DE LES FESTES MAJORS I EL BUS DE LA FESTA CENTREN EL DEBAT DEL CONSELL D’ALCALDIES

El bus de la festa i els horaris de les activitats nocturnes en les festes majors, centre del debat en el darrer Consell d’Alcaldies del Pallars Jussà.

Aquest dimecres es van reunir a la sala de plens del Consell Comarcal els dirigents dels 14 municipis del Pallars Jussà en el Consell d’Alcaldies.

El primer tema que es va debatre va ser el de la MAT, la línia  de molta alta tensió provinent de l’Aragó i que es pretén passar pel Pallars Jussà afectant directament els municipis de Castell de Mur, Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà i Tremp. En aquesta qüestió, sembla que s’ha d’insistir amb els recursos que pertoquin a què la Generalitat recolzi la nul·litat dels informes favorables fets pel Govern d’Espanya.

Un altre dels temes que preocupa és el del Bus de la Festa, ja que cap companyia s’ha presentat a la concessió. De moment no està coberta i es tornarà a insistir en la recerca d’un servei que ha funcionat durant molts anys.

Per altra banda, sembla que la majoria d’alcaldies estan a favor de què els actes nocturns de les festes majors comencin cada cop més aviat perquè no finalitzin tan tard. Un dels exemples més clars el va donar l’alcalde de Salàs, Jaume Solé, amb el Festipallars, activitat que comença a les sis de la tarda i acaba entre les dues i les tres de la matinada.

Un altre dels problemes que preocupa bastant, és la de la continuïtat més enllà de les activitats municipals que deriven a “botellóns”, vandalisme i actes incívics, cada cop més nombrosos.