L’ALT PIRINEU I ARAN COMMEMORA EL DIA INTERNACIONAL DE L’ORGULL O PER L’ALLIBERAMENT LGBTI+

El Museu de la Sal de Gerri ha acollit la commemoració del dia de l’Orgull o per l’alliberament LGBTI+ en el que han assistit una cinquantena de persones en un acte informatiu per a tothom.

Aquest dijous ha tingut lloc un acte commemoratiu per a celebrar el dia internacional de l’orgull o per l’alliberament LGBTI+ al Museu de la Sal de Gerri. L’alcaldessa del Baix Pallars, Anna Sentinella, ha obert l’acte conjuntament amb la consellera d’Igualtat del Consell Comarcal del Pallars, Laura Tristan

Una cinquantena de persones han pogut escoltar la ponència de l’antropòleg Bernat Aragó, qui ha parlat sobre el tema del sexili, tan habitual en els pobles petits.

A més, l’esdeveniment ha comptat amb la presència de la directora dels Serveis Territorials d’Igualtat i Feminismes a l’Alt Pirineu i Aran, Mireia Guivernau i el director general de Polítiques Públiques LGBTI+, Xavier Florensa.

Tot seguit, s’ha realitzat una taula rodona amb la participació de les tècniques de tots els Serveis d’Atenció Integral LGBTI+ de l’Alt Pirineu i Aran per explicar com està la situació avui en dia a les nostres comarques i les millores que van aconseguint. Per acabar, Ofèlia Drags ha delectat als assistents amb una actuació amb música i humor.

Parlen al vídeo:

ANNA SENTINELLA, Alcaldessa del Baix Pallars

XAVIER FLORENSA, Director General de Polítiques LGBTI+