ELS RAIERS DE LA NOGUERA PALLARESA JA TREBALLEN PER AMPLIAR LA FESTA DESPRÉS DEL RECONEIXEMENT UNESCO

La Pobla de Segur va acollir dissabte al migdia diversos actes de celebració amb motiu de la designació dels raiers com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO. I des de l’Associació ja s’ha remarcat que això els anima a ampliar la festa.

La Pobla de Segur va acollir dissabte al migdia diversos actes de celebració amb motiu de la designació dels raiers com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO. L’Associació de Raiers de la Noguera Pallaresa, així com autoritats de la Pobla de Segur, el Pont de Claverol i d’arreu de la comarca i del Pirineu han volgut compartir la festa amb tots els veïns i veïnes. I des de l’Associació ja s’ha remarcat que això els anima a ampliar la festa.

Gordó apunta que volen convertir el cap de setmana de raiers en un festival per famílies on es facin activitats vinculades al riu i que sigui un espai de preservació de la cultura pirinenca.

L’altra tasca que enceten ara és la d’habilitar l’antic hangar del costat de l’estació de tren com a nou espai Raier. Aquesta nova ubicació farà que tingui molta més visibilitat i es preveu que estigui a punt per Setmana Santa.

Per la seva banda, des de l’Ajuntament de la Pobla s’ha volgut destacar la tasca de les associacions locals en el fet que el municipi tingui 3 reconeixements UNESCO.

Àngel Portet, president de l’Associació Internacional de Raiers i impulsor de la candidatura a la UNESCO, ha tornat a destacar les dificultats que va haver-hi per aconseguir que Espanya s’integrés a aquesta candidatura i ha insistit que això no es queda amb una medalla, que s’ha de preservar i que s’ha de seguir treballant igual de bé que fins ara o millor i tot. 

A banda dels parlaments, actuacions musicals i un aperitiu, en l’acte també es va donar a conèixer l’interior de l’edifici on se situarà aquest Espai Raier i s’hi van fer entrevistes amb diverses personalitats vinculades a l’ofici i a la festa.

Parlen al vídeo: 

MIQUEL GORDÓ, PRESIDENT ASSOCIACIÓ RAIERS NOGUERA PALLARESA

MARC BARÓ, ALCALDE DE LA POBLA DE SEGUR