ELS RAIERS JA SÓN PATRIMONI CULTURAL IMMATERIAL DE LA HUMANITAT

Els Raiers ja són Patrimoni Immaterial de la Humanitat. La UNESCO ha atorgat el reconeixement aquest dijous al matí en la 17a reunió del Comitè de Salvaguarda de Patrimoni Cultural Immaterial que se celebra aquests dies al Marroc.

Els Raiers ja són Patrimoni Immaterial de la Humanitat. La UNESCO ha atorgat el reconeixement aquest dijous al matí en la 17a reunió del Comitè de Salvaguarda de Patrimoni Cultural Immaterial que se celebra aquests dies al Marroc. La candidatura conjunta l’havien presentada Àustria, Txèquia, Alemanya, Letònia, Polònia i Espanya, de la qual formen part els Raiers de Nargó i els de la Pobla de Segur i el Pont de Claverol, i duia per nom “El ràfting amb fusta”.

Una candidatura que es va impulsar des de la Pobla de Segur l’any 2012 i des d’on des de llavors s’ha lluitat molt perquè els raiers de l’estat espanyol en formessin part.

Tant Portet com tota l’associació dels raiers de la Noguera Pallaresa han rebut la notícia amb alegria i responsabilitat i han remarcat l’homenatge que això suposa per totes les generacions vinculades a aquest antic ofici.

I des del consistori s’ha volgut remarcar la feina que fa l’Associació per preservar i divulgar aquest llegat cultural.

Precisament per Setmana Santa es preveu obrir al públic el nou Espai Raier, un espai expositiu amb la història d’aquest ofici que va marcar tant els pobles de la Pobla de Segur i el Pont de Claverol.

Parlen al vídeo:

ÀNGEL PORTET, IMPULSOR CANDIDATURA 

MIQUEL GORDÓ, PRESIDENT ASSOCIACIÓ RAIERS DE LA NOGUERA PALLARESA

LAIA PORTA, RAIERA

NIL DE LA PAZ CORTINA, RAIER

MARC BARÓ, ALCALDE DE LA POBLA DE SEGUR