ÚLTIMES PROVES PER REOBRIR EL TÚNEL DE TRESPONTS AQUEST CAP DE SETMANA

Des del Departament de Territori han assegurat que el túnel de Tresponts reobrirà durant aquest cap de setmana, una vegada hagin finalitzat les proves. La infraestructura va tancar al trànsit a finals de setembre per una avaria en un ventilador.

El túnel de Tresponts podria reobrir al trànsit durant aquest cap de setmana, segons ha explicat, a aquest mitjà, el Departament de Territori, que tot i no concretar cap data, assegura que les proves arriben a la fase final. A inicis de desembre, el túnel de Tresponts, entre Organyà i Fígols i Alinyà, segueix tancat al trànsit. Fa gairebé un mes, que el ventilador avariat es va substituir i les previsions per reobrir la infraestructura el dia 24 de novembre, no s’han complert. 

Des del Consell Comarcal de l’Alt Urgell comprenen la demora en la fiscalització, que depèn d’Europa, però creuen que es podia preveure. També recorden que ja hi va haver problemes en la inauguració del túnel, per les alarmes d’incendis. 

La plataforma veïnal dels Tresponts, per la seva part, ha fet arribar escrits, tant al Deparament com a diferents ajuntament de la comarca, per demanar explicacions pel tancament del túnel, a finals de setembre. 

Parlen al vídeo: MARTÍ RIERA, PRESIDENT CONSELL COMARCAL ALT URGELL