ES POSA EN MARXA UN SISTEMA PIONER A LA N-145 PER ALERTAR DE CICLISTES

El túnel del Bordar a la Nacional 145, entre la Seu d’Urgell i Andorra, estrena un sistema pioner, que funciona amb intel·ligència artificial, per avisar els conductors de la presència de ciclistes.

El Servei Català de Trànsit posa en marxa un sistema pioner a l’Estat Espanyol per avisar els conductors de la presència de ciclistes al túnel del Bordar, a la Nacional 145, entre la Seu d’Urgell i Andorra. Per primera vegada s’utilitza intel·ligència artificial mitjançant una càmera de reconeixement d’imatge, que detecta el ciclista i activa un panell dinàmic. 

Per assegurar que la reducció de velocitat es respecta, en col·laboració amb Mossos d’Esquadra, es preveuen controls policials a la zona. 

El sistema, que en un futur s’estendrà a altres vies, s’emmarca en el pla de mesures per reduir la sinistralitat en el col·lectiu ciclista, després que en els últims quinze anys s’hagin registrat més de 6.000 sinistres, entre els quals hi ha 121 víctimes mortals. 

El sistema comença en aquesta via, transitada per uns 12.000 vehicles diàriament, xifra que augmenta en festius, i molt freqüentada per ciclistes, també professionals. 

Parlen al vídeo: 

LOURDES PUIGBARRACA, SUBDIRECTORA GENERAL DE GESTIÓ DE TRÀNSIT DEL SCT

JOAQUIM VILAPLANA I SALVADOR BIGAS, FEDERACIÓ CATALANA DE CICLSIME