ES VOL IDENTIFICAR LES ESTRUCTURES QUE CONNECTAVEN EL POBLAT AMB EL CASTELL DE SANT GERVÀS

El jaciment medieval del Castelló Sobirà de Sant Gervàs, a la vall de Barcedana, a Gavet de la Conca, acollirà a finals de juny una nova fase d’excavacions.
L’actuació està impulsada per l’Ajuntament de Gavet de la Conca en col·laboració amb el Laboratori d’Arqueologia Medieval de la Universitat de Barcelona.
L’equip d’arqueòlegs, dirigits per Marta Sancho i Walter Alegría, es plantegen intervenir en un dels àmbits localitzat en la campanya de l’any passat i continuar la delimitació dels murs amb l’objectiu d’identificar les estructures que connecten el poblat amb el castell.
El jaciment de Sant Gervàs ja va ser intervingut durant els anys 80 del segle passat per un equip de la Universitat de Barcelona. Aquestes campanyes van permetre descobrir el perímetre del conjunt, alguns habitatges, un carrer, un forn de calç i l’església de Santa Maria, situada a la part baixa del conjunt.
El poblat data dels segles XI i XII. A partir de finals de segle XIII el poblat entrà en decadència i al segle XV ja estava totalment abandonat. La documentació parla a més de l’existència d’un altre castell, el Castelló Jussà, en una zona propera i que encara no ha estat localitzat.
El 2 de juliol, data que acabarà la campanya d’excavacions, es farà una xerrada-cloenda on es presentaran els resultats de les intervencions.