ESQUERRA I EL PSC ARRIBEN A UN PREACORD PER GOVERNAR AL CONSELL DEL JUSSÀ

Esquerra i Candidatura de Progrés-PSC han arribat a un preacord per governar plegats al Consell Comarcal del Pallars Jussà. Un pacte que garantiria la presidència als republicans.

Esquerra i Candidatura de Progrés-PSC han arribat a un preacord per governar plegats al Consell Comarcal del Pallars Jussà. Un pacte que garantiria la presidència als republicans. En un comunicat de premsa, des d’Esquerra han donat a conèixer que “el Consell Comarcal del Pallars Jussà tindrà un nou govern a partir del 10 de juliol, data de constitució de l’ens, que treballarà amb visió i voluntat àmplia pel conjunt de la comarca”. Aquest acord, han afegit, comptarà amb el suport dels vuit consellers d’Esquerra Republicana – Acord Municipal i els cinc de Candidatura de Progrés-PSC.

El propòsit d’Esquerra Republicana–Acord Municipal, han detallat, “era construir un consens ampli amb la confluència de totes les forces polítiques amb representació al Consell Comarcal”. “Tot i la visió compartida d’aquesta transformació, per part del grup comarcal de Junts, han declinat formar part de l’acord”, han afegit.

Encara que Esquerra ja va ser primera força en el passat mandat, per primer cop a la història la presidència recaurà en mans republicanes. A més, han exposat que “la Junta de govern coordinarà el dia a dia de la institució i marcaran les actuacions a seguir, tenint una major implicació efectiva en les diferents àrees de treball de l’organisme”.

En el comunicat també s’ha explicat que “la prioritat de les dues forces polítiques per al nou Consell Comarcal és establir un horitzó comú i compartit de comarca i un full de ruta amb projectes concrets per aconseguir-lo”.