ESTABILITZAT L’INCENDI DE PERAMOLA ON CONTINUEN TREBALLANT MITJANS AERIS

L’incendi de Peramola, que afecta més de 110 hectàrees en un Espai d’Interès Natural, s’ha donat per estabilitzat aquest matí i segons el cos de Bombers es podria donar per controlat si arriben pluges.

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat l’incendi de Peramola aquest dilluns al matí, que ha afectat més de 110 hectàrees, després de la tasca dels efectius i l’augment de la humitat durant la nit, moment en que la zona ha estat controlada per un dron.

Els punts que més preocupen, per una possible represa, són les parts boscoses i superiors del cingle, inaccessibles amb vehicles, on s’hi han destinat més recursos. Durant el dia s’ha treballat amb 3 helicòpters bombarders i 5 avionetes de vigilància i atac, per donar suport als mitjans terrestres. Des del cos expliquen que si arriben pluges el foc es podria donar per controlat avui mateix.
El Govern de Catalunya, per la seva part, demana prudència a la població davant l’alt risc d’incendi.

La campanya forestal ha començat marcada per un hivern amb poca precipitació i l’entrada d’una onada de calor amb tempestes elèctriques.

L’incendi de Peramola es va proclamar aquest diumenge a la tarda per una averia en una màquina recol·lectora, a la zona del Roc de Rombau, i afecta principalment l’Espai d’Interès Natural Serra d’Aubenç i Roc de Cogul.

Parlen al vídeo:

JORDI MARTÍ, CAP SUPORT BOMBERS INCENDI PERAMOLA

RICARD PÉREZ, DELEGAT GOVERN ALT PIRINEU I ARAN