ESTUDI SOBRE NOUS CULTIUS I GESTIÓ DEL SÒL EN 3 CAMPS DEL PALLARS JUSSÀ

Aquest dijous ha començat la sembra de les parcel·les extensives ecològiques experimentals al Pallars Jussà. Un projecte impulsat per Pallars Actiu amb la col·laboració de diferents explotacions agrícoles de la comarca que busca implantar nous cultius que potenciïn el sector primari.

Aquest dijous ha començat la sembra de les parcel·les extensives ecològiques experimentals al Pallars Jussà. Un projecte impulsat per Pallars Actiu amb la col·laboració de diferents explotacions agrícoles de la comarca que busca implantar nous cultius que potenciïn el sector primari. La idea és trobar solucions a la baixada de rendiment agrícola que el canvi climàtic produirà, segons un estudi elaborat a la zona. 

En aquesta fase se sembren 3 camps, un a prop de Salàs de Pallars, un a Talarn i un a Sant Esteve de la Sarga i en total suposen prop de 3 hectàrees de terreny. Els cultius elegits són cereal i lleguminosa, concretament ordi, espelta, llentia i favó. Però a banda de veure el comportament d’alguns cultius que ara se sembren de forma minoritària, també es busca noves formes de gestió del sòl.

Conscients de la problemàtica que suposa la fauna salvatge actualment pels cultius de la zona, les finques experimentals es tancaran amb pastors elèctrics per evitar-ne l’entrada.

El resultat del projecte estalviarà als pagesos haver-se d’arriscar ells a fer proves, ja que el projecte està finançat per Diputació de Lleida. Conèixer la rendibilitat amb anterioritat els permetrà poder decidir amb coneixement de causa si apostar per aquesta línia.

Parlen al vídeo: 

EVA FITER, GERENT DE PALLARS ACTIU

JORDI PUIG, ASSESSOR AGRÍCOLA