GONZÀLEZ-CAMBRAY INAUGURA L’ESCOLA DE MÚSICA DE TREMP POSANT EN VALOR ELS ESTUDIS ARTÍSTICS

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha clos aquest dimecres els actes d’inauguració de la nova Escola de Música de Tremp, que van començar el cap de setmana.

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha clos aquest dimecres els actes d’inauguració de la nova Escola de Música de Tremp, que van començar el cap de setmana. El conseller i l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, han destapat la placa commemorativa, per donar per inaugurada oficialment l’escola.

El conseller ha remarcat la importància dels estudis artístics en la formació de les generacions futures.

Per la seva banda, Cases ha volgut tenir un record per a tots els alcaldes i regidors que l’han precedit i que han fet possible la inauguració d’aquest equipament tan esperat. També ha destacat el fet que, tot i ser de titularitat municipal, exerceix com a escola de música comarcal i ha reclamat més recursos per poder fer front a aquesta situació.

Quan Gonzàlez-Cambray ha arribat a l’Escola de Música, s’ha trobat una concentració d’una quinzena de docents. Els manifestants duien una pancarta amb el lema “Prou imposicions! Prou retallades!” Per una educació pública de qualitat”.

Els docents han demanat a Cambray més diàleg a l’hora d’establir calendaris, així com més recursos. El conseller s’ha aturat una estona a parlar amb ells i ha insistit que la majoria d’aquestes reclamacions ja estan encaminades a través de les negociacions que s’han fet. Ha negat manca de diàleg en relació al nou calendari escolar i ha assegurat que l’actual Govern està revertint les retallades que hi havia hagut en matèria d’Educació.

Posteriorment, durant el seu discurs, Gonzàlez-Cambray ha destacat la importància de fer canvis en l’ensenyament, malgrat que hi hagi gent que es queixi, “no perquè abans les coses no es fessin bé, sinó perquè aquelles coses no serveixen per al moment actual”.

Després de visitar les instal·lacions i dels corresponents parlaments, han tingut lloc diferents actuacions musicals, a càrrec d’alumnes de l’escola I L’Orfeó de Tremp.

Parlen al vídeo: Josep Gonzàlez-Cambray, CONSELLER EDUCACIÓ