ÈXIT DE PARTICIPACIÓ EN LA PRIMERA FIRA PALAU VILA HOSPITALERA

alau de Noguera ha celebrat aquest dissabte la primera edició de la Fira Palau vila Hospitalera amb gran èxit de participació. Un certamen que vol donar a conèixer la història d’aquest poble del Pallars Jussà.


Palau de Noguera ha celebrat aquest dissabte la primera edició de la Fira Palau vila Hospitalera amb gran èxit de participació. Un certamen que vol donar a conèixer la història d’aquest poble del Pallars Jussà. La fira ha estat organitzada per l’Associació Palatium, una entitat cultural de Palau, des de la qual s’ha destacat la gran importància que va tenir el poble en segles passats.

La jornada de rememoració va començar de bon matí amb una caminada pels antics camins de Palau que un conjunt de voluntaris han recuperat i desbrossat. En acabar es va oferir un esmorzar popular i a través de la conferència oferta per Montserrat Santamaria es va poder conèixer diferents curiositats de la Vila de Palau. Seguidament els assistents es van endinsar en el Palau de 1700 amb una representació teatral basada en un text recuperat de l’època.
A la tarda, la festa va passar de la vessant més cultural a la més lúdica amb un mercat de productes artesanals de proximitat i els cellers de Palau van obrir les seves portes als visitants. També la música en directe i gastronomia local van ser protagonistes.

Parlen al vídeo: ANNA OLLÉ, MEMBRE ASSOCIACIÓ PALATIUM