GERRI POSA EN VALOR EL SEU PASSAT SALINER AMB LA SEGONA FESTA DE LA SAL

Gerri de la Sal ha celebrat aquest cap de setmana la segona edició de la Festa de la Sal. Una fira d’artesans situada a la plaça de Sant Feliu és l’epicentre de la celebració, que compta amb activitats ben diverses, totes elles vinculades a aquest element tan característic de la població com és la sal.

Gerri de la Sal ha celebrat aquest cap de setmana la segona edició de la Festa de la Sal. Una fira d’artesans situada a la plaça de Sant Feliu que és l’epicentre de la celebració, i que compta amb activitats ben diverses, totes elles vinculades a aquest element tan característic de la població com és la sal.

Precisament s’han fet entrevistes a antics saliners i salineres durant la fira, així com als seus descendents, per tal de posar en valor la memòria oral que hi ha al voltant d’aquest ofici que tant va influir en l’economia i la vida de Gerri de la Sal. També s’han fet tallers de boles de sal per al bany, una demostració culinària, un ‘scaperoom’ i visites guiades a les salines i al Museu de la Sal. On precisament s’explica el procés que se seguia per extreure-la.

Des d’enguany el Museu de la Sal ja compta amb tres persones treballant-hi i el nombre de visitants va en augment.

Parlen al vídeo:

ANNA SENTINELLA, ALCALDESSA DE BAIX PALLARS

AROA YAGÜE, DIRECTORA DEL MUSEU DE LA SAL