IMPULSEN LA CREACIÓ DEL PARC GEOLÒGIC I MINER DELS CONTRAFORTS DEL PIRINEU

4 municipis de l’Alt Urgell formaran part del Parc Geològic i Miner dels Contraforts del Pirineu, impulsat per diferents agents del territori, per donar a conèixer i protegir el patrimoni.

Diferents agents del territori impulsen la creació del Parc Geològic i Miner dels Contraforts del Pirineu, que inclou municipis del Solsonès, la Noguera i l’Alt Urgell. L’objectiu és donar a conèixer i protegir el patrimoni que explica una història passada, per entendre millor el relleu actual.

Dins el parc geològic també s’inclouen elements del patrimoni arquitectònic com l’església de Sant Serni de la Salsa, al municipi de Bassella, per difondre i protegir les mostres d’art romànic.
Pel que fa a la vessant minera, un dels elements que en destaquen són els jaciments de bauxites, unes roques compostes de diversos minerals d’on se n’extreu l’alumini. A Peramola i a Fígols i Alinyà, encara es troben restes d’antigues dependències utilitzades pels miners durant els anys 50 i 60.
El parc geològic i miner organitzarà activitats per donar a conèixer aquest patrimoni i dinamitzar-lo.

Una vegada estiguin redactats els estatuts del Parc Geològic i Miner dels Contraforts del Pirineu hauran de ser aprovats per tots els pobles que en formen part, posteriorment aquest serà reconegut per la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya.

Parlen al vídeo: JOSEP MARIA MATA, IMPULSOR PARC GEOLÒGIC I MINER DELS CONTRAFORTS DEL PIRINEU